Egy igazán komoly levél következik.

 

Kedves Hazai Filmforgalmazók!

Örömmel értesültem róla, hogy a mozik kínálata bővülni fog a jövőben Önöknek köszönhetően olyan páratlan darabokkal, mint a lenti kettő bizonyosan értékes művek.

Mivel nagy film- és mozirajongó vagyok, és mivel biztos vagyok benne hogy Önök is tisztelik az embereket és magát a mozit, akiknek jórészt a pénzüket köszönhetik, mindig minden esetben úgy vélem, hogy lebilincselő, és igazán moziba való produkciók bemutatására törekednek. Ha bárkinek ennek kapcsán más, esetleg elitélő vagy éppen durva véleménye lenne, úgy gondolom nincs igaza, hiszen nincsenek tisztában az Önök jóravalóságával és azokkal a kitartó törekvésekkel amelyeket értünk tesznek.

Bizonyítja ezt a tavalyi év is, ahol olyan filmeket nem láttunk a vásznon, mint a Coherence, Locke, Snowpiercer, The Raid 2, Under the Skin, The Babadook. Ezeknek a filmeknek Magyarországon egyszerűen nem lehet közönsége, így nincs létjogosultságuk, nem lehet törekedni arra hogy megszerezzék, hiszen Önök mindig a helyes utat követik, mindig a mi igényeinket nézik, és ez rendkivűl biztató a jővőre nézve.

Nem mindig dönthetnek az Önök szakemberei, hogy mivel ajándékozhatnak meg minket. Csupán csak abban van döntéshozatali felelősségük, hogy milyen produkciókat engednek be a mozitermekbe, éppen ezért mindig a kiváló és felelősségteljes munkára törekednek, amellyel mindenki igazán elégedett lehet. Ezt mindenki nevében köszönöm.

Így éppen ezért,mint mindig, most is úgy vélem hogy gondos mérlegelés után választották a két fenti művet arra, hogy moziban forgalmazzák.

Üdvözlettel:   egy Filmrajongó