Unalmas karakterek? Nem történik semmi? Nem érzed, hogy egy epikus kaland részese lennél? Van egy jó hírünk, ha a továbbra kattintasz! Vigyázat! Spoiler veszély!

 

 Végre egy jó rész! Ez a gondolat hasított belém az eheti S.H.I.E.L.D . adag nézése közben és ezzel a kellemes érzéssel keltem fel a monitor elől. Az előző epizódokban végig bennem volt az, hogy nincs egységes koncepció csupán történeteteket nézek egy közös cím alá zsúfolva, de ez ezen a héten megváltozott.

 Dráma:

Végre megkaptuk a komolyabb hangvételt is, és végre nem csak egy-egy jelenet erejéig, hanem az egész részben ott lüktetett a feszültség és először lehetett igazán érezni azt, hogy ezeknek a történéseknek komoly hatása lesz a későbbiekben is. Egyszerűen megfogalmazva most érződött igazán az, hogy egy sorozatot nézek. A karakterek közötti kémia zseniálisan működött, jól sáfárkodtak a személyes szálakkal és a viszonyrendszerek átvariálásával.

 

Karakterek?!

Szeretett Hydra főnökünk Ward egyre jobb formát mutat de még mindig inkább egy alattomos kígyó és egy piti gengszter ötvözetének érződik mint egy komoly szervezet vezetőjének. A karakter jó, de nem érzem benne egyenlőre az erőt, hogy egy gerillaharcosnál komolyabb szintre fejlődjön.

Hunter hülye. De ettől függetlenül vélhetően az elkövetkező részek fő drámáját az ő szála fogja hozni valamint Andrew halála és May reakciója szóval megbocsájtom neki és külön piros pont, hogy egy jó morális színt vittek bele a sorozatba az egy ember élete vs. sokak élete gondolattal.

 

Ellenség?

Az ATCU. még mindig homályba burkolózik, de legalább eljutottunk egy kis kooperálásig és egy műkezes poénig. A másik oldal pedig a tarajos sün, aki végre megmutatta magát komolyabban is. Sokat nem tudtunk meg róla, de eleget ahhoz, hogy komolyabban elkezdjen érdekelni, hogy miért gyilkolja halomra az Emberteleneket.

 Mi lesz ezután? Jó kérdés. A Simmons történetszál kibontása és Hunterék ügyködésének következményei lennének a legkézenfekvőbbek, de megint eljutottunk oda, hogy kezd szerteágazni az egész szóval csak annyit mondhatok: egy hét múlva okosabbak leszünk.