Egy rövid kedvcsináló cikk után újra a blogon a SHIELD ügynökei! Nem kívánunk Marvel tematikus blog lenni, de mivel a sorozat régóta szívügyünk, ezért bevállaltuk hogy minden héten lesz kritika az aktuális részről. Csak jövőhéten már ne legyen ennyire közepes a színvonal...erősen spoileres olvasmány következik!

 

Szóval igen, a szezonnyitány elég középszer lett, ha szebben akarnék fogalmazni, annyit mondanék hogy korrekt. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük mit kaptunk!

Én ezt a sorozatot azért kezdtem el nézni, mert a nekem oly kedves Marvel Univerzum meghosszabított karjának gondoltam, amolyan kar tévés képernyőkre. Ezt csak az első szezon második felétől kaptuk meg igazán, de azóta már másfél éve szállítják a minőséget: egy erős főszál, sok-sok mellékszál amelyek szorosan kapcsolódnak a fősodorhoz,  poénok és sok utalás az univerzumra. A második szezon elég meghökkentő jelenetekkel ért véget ( az óceáni dolog és Simmonsra gondolok), úgyhogy nagy izgalmak közepette vártam a szeptember végét.

Kicsit olyan félig tele van a pohár, félig üres esete áll fennt. Elmondom mi tetszett: tetszett az, hogy látszólag a második szezonhoz hasonlóan már van egy előre eltervezett nyomvonaluk, amin haladni fog a főszál, és nem 3-4 epizódra előre gondolkodnak (lásd első szezon eleje), szóval ezt a jó szokásukat megtartották.

Jó volt látni azt is, hogy Coulson (Clark Gregg) látszólag kilépett a második szezon végén kissé fásultnak látszó állapotából, és újra szórta a kicsi, de a dialógusok között megbújó szórakoztató egysorosait. Ráadásul a robot karja is menő volt. Ő és Skye Daisy (Chloe Bennet) még mindig jó páros, az amolyan apa-lánya kapcsolat erősebben ki fog rajzolódni köztük ez látszik, és a két színész között is működik a kémia. Daisy pedig jó vezetője lesz az épülő Secret Warriorsnek.

A mellékszereplők terén azért voltak gondok... Hunter is még mindig nagyon poéngyár, de hogy a Ward ellen tervezett bosszúhadjáratban mire viszi, nem tudom. Muszáj ezt erőltetni? Én nem szórakoznék azzal az emberrel... na de hát ha ott van mellettünk a szívszerelmünk akit majdnem eltett láb alól, kell valamit kezdeni. De valahogy érzem, hogy ez nem fog jól elsülni. Plusz a Bobbival való se veled se nélküled is inkább már irritál, mintsem szórakoztat. Mack még mindig olyan semmilyen. Fitz viszont meglepett, hozta a mindenre képes szerelmest, jól is áll neki, ez a mellékszál nagyon jónak igérkezik.

Nyilvánvalóan az Embertelenek utáni hajsza lesz a szezon fősodorja és hajtóereje, itt is voltak gondok. Ami  jó volt, hogy látszólag a Polgárháborúhoz valamennyire fog kapcsolódni. Viszont a nagy előre beharangozott Rosalind Price (Constance Zimmer) az erős és rejtélyes nő szerepében aki egy még rejtélyesebb ügynökség feje...engem nem hatott meg. Látszólag hiba volt egy nőt tenni egy ilyen antagonistának kinéző szerepre...( Oh hol van már John Garrett és az ő vigyorex arca?) A metrós jelenetben is olyan erőtlen volt, mindenesetre remélem rámcáfolnak.  Ami viszont rohadtul el volt találva, az Lash, aki baromi random módon tűnt fel (és tűnt el), de eszméletlen jó volt, legalábbis fizikálisan nagyon ott lesz. Várom már mit kezdenek vele... és várom már hogy megmagyarázzák, hogy Lincolnt miért erőltetik. Úgy érzem hogy ha a szépfiú a sötét oldalon van (Ward), kellett a jó oldalra is egy, körülbelül eddig ennyi a szerepe. 

Na és a vég...Simmons... nem arról van szó, jó volt a CGI mindenhol,  a megdobott költségvetés már tavaly is látszott a sorozaton, nem ezzel van a bajom. Inkább azzal, hogy miért kellett mindent ennyire az arcunkba tolni, miért kellett mindent megmutatni már az első részben. Kiderült tehát a kő funkciója is (köbö átjáró egy másik bolygóra), és kedvenc biokémikusunk tartozkódási helye ( egy másik bolygónak néztem, vajon miééért). Én őszintén szólva ebben a részben még meg sem mutattam volna.

Na és Ward, és May? Hol vannak ? Mi történik velük? A következő heti részben már valószínűleg erre is fény derül.