Ezen a héten is folytatódott kedvenc titkosügynökségünk elképesztő kalandja, sőt, a szezon eddigi legjobb részét sikerült produkálni - bár ez összvissz 3 rész után még nem művészet. Folytatás a tovább után ! 

 

Szóval az eheti rész már jobban tetszett, lassan de biztosan elkezdtünk a középszertől eltávolodni, méghozzá jó irányba. Hogy miért? Mert végre köbö tisztázódott, milyen szálakra kell figyelnünk a szezonban, legalábbis féltávig biztosan. Továbbá a szálakon belül is egész jó dolgokat láthattunk.

A legüdítőbb kétségkívűl Hunter szála. Kicsit szidtam az első rész elemzésében ezt a bosszúhadjáratot, de ha Mayel kiegészülve tudják tartani ezt a humorosabb vonalat, még jól is sülhet el a dolog. És az a melegítő...szék alá röhögtem magam. May is végre azt csinálta amihez ért, segget rúgott.

Amilyen komikus Hunterék szekvenciája, annyira komoly és drámai Fitzé és Simmonsé. Látszik hogy itt még több váratlan fordulat is lehet, van benne bőven tartalék, még hogy ha most lassan csordogál is. Nyilván mindenki nekik szorít hogy jöjjenek össze, tényleg sikerülhetne már ! Most kicsit úgy néz ki, a kő újraépítése ezt meg fogja akasztani, de hajrá.

A legfontosabb történetszál pedig nyilván az Embertelenek utáni hajsza. Most úgy éreztem ebben a részben ez volt a leggyengébb, de például Lincoln határozottan előrébb lépett a tehetetlen üldözött karakter terén, de azért a Daisyvel való csók elég random volt...minek kell még egy szerelmi szál a sorozatba ? Ezt még nem tudtam megérteni. Na majd meglátjuk. Az is látszik, hogy Rosalind mégse lesz az über főgonosz, viszont a Coulsonnal való csipkelődésük nagyon jó volt. Egyetlen dolog aggaszt, az pedig az igazi főgonosz hiánya. Persze ott van Ward, de sokkal többet kéne szerepelnie ahhoz, hogy igazán annak tekinthessük.

Szóval határozottan javult a sorozat, de akadnak még javításra szoruló dolgok, de érzem a potenciált. Jövőhéten folytatjuk...