Szeretett 007-es ügynökünk gyakran veszi igénybe a tudomány erejét a világ szuper gonoszai ellen. A titkosszolgálat eszközállománya azonban nem mindig foglalkozik azzal, hogy valójában mennyi esély van a létezésükre. Ettől függetlenül menőek, elegánsak és kétségtelenül hozzánőttek a James Bond filmekhez. Jöjjön tehát a top 5 Bond kütyü.

 

5. Kulcstartó – Halálos Rémületben

Dalton első filmjében egy kicsit földhözragadtabb kütyüvel találkozhatunk ami ennek ellenére az egyik leghasznosabb eszköznek bizonyul. Kábító gáz, gránát és még csipog is, mindezt egy kulcstartóban. Bravo Q!

 

4. Halálos aktatáska – Oroszországból szeretettel

Az első Q eszköz és egyből klasszikus is lett. Jelen esetünkben a táska inkább egyfajta utánpótlás csomagként funkcionál, de annak tökéletes.

3. Krokodil – Polipka

Roger Moore mindig értett a bohóckodáshoz és ehhez a könnyed hangvételhez igazodtak a filmbeli kütyük is. Nézőpont kérdése, hogy a krokodil álca mennyire  reális, ésszerű vagy nevetséges, de tény, hogy ha hívatlan vendéggént érkezünk és szmokingban szeretnénk megjelenni egy partin akkor ez a megfelelő jármű.

2. Robbanó toll – Aranyszem

„Három kattintás…” Sok emlékezetes élcelődést láthattunk Bond és Q között, de mindenidők egyik legjobb jelenete szerintem az Aranyszem eligazítása és ez az ami számomra annyira emlékezetessé teszi a tollat is

1. Lézeres óra – Aranyszem

Brosnan és a hozzá illő tökéletes kütyü. Elegáns, modern és megvan benne az a kellemes 90-es és 2000-es évek körüli hangulat. A filmek során Bond sokszor kapott speciális karórát, de ezt a műfajt talán ebben az érában találták el a legjobban.