Fogj bármit amit el akarsz adni, add a kezébe egy James Bondot alakító színésznek, tedd alá John Barry ikonikus zenéjét és tuti siker. Nem hinnéd? Pedig a történelem során már sok mindent akartak így eladni az autógumitól a felvágotton át a joghurtig, de most koncentráljunk a sikeresebb verziókra.

 

Minden másra ott a… Visa

Pierce Brosnan megy valahová egy random távol keleti forgatagban de dugóba kerül. Hősünk nem esik kétségbe és átpattan a mellette álló háromkerekű közlekedési eszközre aminek vezetője – felismervén James Bondot – agyatlan módon szállítja el megbízóját a kívánt helyre. A végén pedig persze bankkártyával fizetünk. Szórakoztató, pörgős és aranyos reklám, amibe talán csak annyiban lehet belekötni, hogy pont annyival hosszabb a kelletével, hogy olyan kegyetlen humora legyen mint Brosnan minden második filmjének.

Cigizel? Fogsz!

Timothy Dalton, sárm, körfűrész és szállodatető. Hát hogy nem lehet ez jó? Dalton az egész spotban csak egy rövid termékmegjelenítő mondatot mond, de azt olyan kegyetlen egysoros stílusérzékkel, hogy azt tanítani lehetne. 10 pont.

Top 3? Sörözünk?

Sokan háborodtak fel akkor, amikor szeretett Bondunk 75-ös Bollingerről Heinekenre váltott, de a reklámok szempontjából kétség kívül igazán minőségi változásra került sor.

Casino Royale. Eva Green. Erről kell többet mondani?

Spectre. Friss reklám friss filmhez, melyben ott van az üldözés, az akció, a jó nő, a jópofa utalás az Aranypisztolyos férfira és persze a SÖR.

Minden idők egyik legjobb reklámja az összetett kategóriában is a Skyfall marketinghullámait meglovagoló vonatos reklám. Pörgős, stílusos, zseniálisak a visszautalások és igazán ízléses kis szösszenet még a reklám mivoltát félretéve is.

Van még ott ahonnan ez jött...

És nektek van kedvencetek?