Láttad már a vállalhatatlanná renderelt Sean Conneryt és John Cleese kétperces magánszámát? Ha nem akkor most jó helyen vagy. A korábbiakban már írtam a James Bond szériához kapcsolódó jobban sikerült reklámokról, de most itt az idő, hogy elmerüljünk a nemegyszer vállalhatatlan reklámanyagok sűrűjében. Rázd föl, keverd meg és dobd ki a fenébe mert ami most jön az marketingtörténeti hullámvasút.

 

5. John Cleese és a Schweppes

John Cleese karakterét sosem értettem a Bond filmekben. Láthatóan Q pótlónak szánták de inkább volt fárasztó mint megfelelő a nagy előd pótlására. Ennek ellenére azért kapott egy közel két percig tartó lehetőséget, hogy eladja nekünk mindenki szeretett keserű üdítőjét. Kastély, Bond haknik, de egy kifejezetten unalmas és izzadságszagú reklámot kapunk aminek vannak pillanatai de messze van a tökéletestől.

4. Volkswagen

Volkswagen? Aha. Tudod…James Bond…vagyis csak valami olyasmi. A reklám elején Roger Moore dublőrét láthatjuk (úgy látszik az eredetit nem tudták megszerezni) ahogy egy DeLoreanben szenved. Én is szenvednék egy olyan kocsiban, de nekem ez sajnos nem adatott meg. Hősünknek szerencsére az Észak-amerikai Volkswagen érdekképviselet segít…

3. Coke és a futás

Ami a jó reklámoknál a Heineken az a rosszaknál a Coca Cola. Első alanyunk még fogyasztható is, egy szimpla pályaudvaros rohangászás és érződik, hogy az „Unlock the 007 in you” szlogen masszív kampány része.

2. Pepsi és az extrém sportok   

Olcsó, bazári és unalmas. Ejtőernyő, snowboard, kerékpár, agyatlan vágás, indokolatlanul feltűnő emberkék Pepsivel és egy Jaws cosplay a helyi iskolai farsangról. Az előző reklámot a jó ötlet vitte el, ezt a teljes ötlettelenség rontja el. A konkurencia befürdött.

1. Coke és a pápáá pápáá pápápápáááááá

Ebben a reklámban mindenki atom szerencsétlennek néz ki és erre a pampampázás még egy nagy lapáttal rátesz. Az egész csak egyszerűen kínos.

5+1 Connery a gumiarcú

Nem teljesen James Bond reklám és nem is rossz, inkább csak megmosolyogtató, de kimondottan kreatív a Citroen fiatalító hatású autója amiből a végén az epikusan gumiszerűre animált Connery száll ki.