„Action – packed third season” és Inhumans. Coulson és a Shield kalandjai tovább folytatódnak a Marvel filmes univerzumában, mi pedig premier előtt felelevenítünk néhány dolgot, hogy mire lesz érdemes figyelni ebben a szezonban.

Figyelem a cikk további részeiben előfordulnak spoilerek, szóval aki még nem ért a második évad végére az innentől csak saját felelőségre.

 

1.  Félkarú rabló

A második szezon egyik legrandomabb pillanata volt az amikor Coulson igazgatót megszabadították a karjától. Lévén szó egy képregényes történetről nyilván nem okoz gondot a hiányzó végtagot pótolni. A kérdés inkább az, hogy milyen szerepet kap majd ez a robotkar, milyen extrák lesznek a későbbiekben elérhetőek és hány szóviccet fog vele elsütni Clark Gregg. Ja. Én előre megtippelek egy klasszikus „give me a hand” vagy a nyári Kung Fury után egy „disarmed” poént.

2. Daisy

Az első szezon hackere és a második széria tudatosabb de még mindig inkább csak az eseményekkel sodródó karaktere az előzetesen kiszivárogtatott felvételek és a második évad vége alapján is komoly fejlődésen ment és megy át. Érdekes lesz látni, hogy hogyan lesz képes a Shield megszervezni vagy inkább magában tartani egy olyan csapatot aminek az egyik tagja képes szétrázni egy hegyet.

3. Inhumans

A tonhalas évadzáró után a legnagyobb fejtörést a feltűnő emberfeletti képességekkel rendelkező emberek fogják jelenteni. Bennem az a legégetőbb kérdés, hogy ezt az egészet hogyan akarják sorozatba szerkeszteni. Egy szezonnyi keresgélés és csapatösszeállítás vélhetően sok lenne főleg azoknak akik anno az első évadot ekézték a hosszúra nyúlt nyomozósdi miatt.

4. Grant Ward és a Hidra

Veled mi lesz? Nyilván jönni fog kedvenc (és azóta összetört szívű) ex Shield ügynökünk, de jó kérdés, hogy mire lesz elég. A Marvel szokásait ismerve én várok még egy nagy és epikus összecsapást/leszámolást vele, de azon sem csodálkoznék, az évad feléig jegelnék.

5. Mellékszereplők

Belőlük van elég úgyhogy csak zanzásitva:

Morse ügynök körül mindenféle spinoff lehetőséget rebesgetnek a madarak így valami lesz vele, kérdés, hogy hogyan sikerül összefoltozni. Ha ő jön nyilván örök kedvenc tahó barátját (Hunter) is hozza aki reményeim szerint megint az egysorosok felelőse lesz. Aztán ott van May akiből bármit kihozhatnak, még azon se lepődnék meg, ha leléptetnék. De az évad legnagyobb kérdése azért akkor is az, hogy végre Fitz és Simmons eljutnak-e egy randira. Ha engem kérdeztek jah, de idegesítő biokémikusunk momentán egy kőbe van bezárva. Vagy kinyírva. Vagy ő az a tarajos sün a trailer végéről.

Ti mit vártok ettől az évadtól?