Gondolom vannak úgy jópáran, akik a decemberi hetedik Star Wars epizód előtt újra felelevenítik a régi kalandokat. Én is így tettem, de sajnos megint megnéztem a Baljós Árnyakat... hogy miért nem járok soha örömtáncot ezen rész után, az lejjebb kiderül.

 

5. Már a kezdet kezdetén pofára esel

Az első, klasszikus trilógia után epekedve várta az ember, vajon mi vár ránk a legelső részben, a kezdetek kezdetén, milyen epikus kaland jön...erre elkezdődik az egész egy adóügyi konfliktussal....mivaaan?

4. Jar Jar Binks

Kell ehhez bármit is hozzáfűzni ? Jar Jar nem komikus karakter, hanem már bántóan buta, idegesítő, csak a Happy Meal miatt megalkotott figura.

3. Sehol nincs semmi !

Oké,a CGI remek, de még azt a maradék feszültséget is kiszívja a jelenetekből, ami még bennük lehetne. Mintha egy nagyon drága számítógépes játékot néznénk. Miért nem lehetett volna építeni dolgokat, úgyértem ténylegesen? Sajnos ez a következő 2 részre is igaz.

2. Nincsenek karakterek

Jó dolog hogy bedobták Samuel L. Jaksont ( aki komolyan, néha úgy néz mint aki nem tudja hogy hol van ), Ewan McGregort, meg Liam Neesont, hogy mint elismert sztárok növeljék a film értékét,de egyszerűen érdekes karaktereket elfelejtettek ìrni nekik. Jó, Obi-Wan majd késő kap, de ebben a filmben csak a politikai hercehurca kap valami teret, minden más, a kis Anakinon kívűl persze, teljesen parkolópályán van.

1. Nincs itt semmi

Itt fut egybe az összes többi pont. A zseniálisan alibi felütés, az érdektelen karakterek, a műkörnyezet, amihez hozzáadódik az is, hogy ezt mintha már láttuk volna... a feltörekvő gyermek, aki messziről jön de vele van az Erő, legyőzi az ellenséget, és megismerkedik egy nővel? Nem ismerős nektek valami az 1977-es sztoriból? Kedves George, attól még hogy ez csak egy "alapozó" rész a későbbieknek, nem ártott volna valami történetet is írni hozzá.